Vaste Gasten

Denksportcentrum Dijckzigt kent enkele vaste huurders. Tevens zijn wij op zoek naar extra huurders.

Oud Zuylen Utrecht

Op dinsdagavond bieden wij onderdak aan schaakclub Oud Zuylen Utrecht, een schaakvereniging die in de loop der tijden met vele clubs is samengegaan. In 2016 fuseerde Oud Zuylen met Schaakclub Utrecht. Elke dinsdagavond is er een clubavond, in Denksportcentrum Dijckzigt, waarop een interne competitie wordt gespeeld volgens het keizersysteem. Daarin is een bekercompetitie geïntegreerd. Verder wordt een rapidcompetitie gespeeld en een snelschaakkampioenschap, alsmede een rapidtoernooi dat ook voor niet-leden toegankelijk is. In de zomer wordt traditioneel gezomerschaakt. Een belangrijk aspect op de clubavond is naast het schaken de gezelligheid.

UCS De Rode Loper. 

Op woensdagavond bieden wij onderdak aan schaakclub UCS De Rode Loper. Deze schaakclub claimt niet de sterkste, niet de grootste, maar wel de gezelligste schaakvereniging van Utrecht te zijn.  Ook hier een rijk aanbod van interne en externe competitie, diverse toernooien en themaavonden.

Live borden
Dankzij een financiële meevaller in het verleden is de Rode Loper in het bezit van 8 live borden Het mooie van deze borden is dat de gespeelde zetten meteen worden uitgezonden op het wereld wijde web. In de begindagen van de borden werd nog wel gegrapt over een niet bestaande fanschare aan de Afrikaanse westkust, maar ondertussen zijn de borden niet meer weg te denken van de clubavond.

De borden worden meestal ingezet bij de externe wedstrijden van de hogere teams, en bij bijzondere wedstrijden in de interne competitie. De partijen zijn dan niet alleen direct te volgen via internet – waar op het forum vaak wel door een aantal leden wordt meegekiebitzt – maar ook via een scherm bij de bar. Zo kunnen clubgenoten dus onder het
genot van een drankje de partijen becommentariëren en meegaan in de spanning van de externe wedstrijd.